Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met het bedenken van een goed voornemen. Het goede voornemen dat ieder jaar weer het populairst is in ons land, is het goede voornemen om gewicht te verliezen. Heb jij besloten dat je dit jaar een paar kilo af wil vallen? Dan zijn er verschillende manieren om dit te doen. E?n van de manieren om die overtollige kilo?s kwijt te raken, is door Forskolin te gebruiken. Wat Forskolin precies is, hoe dit product werkt en wat de mogelijke bijwerkingen zijn van dit product om af te vallen, lees je in deze uitgebreide Forskolin review.

Wat is Forskolin?

Forskolin is de naam van een bestanddeel dat in de wortel van de zogeheten Coleus Forskohlii plant voorkomt. De Coleus Forskohlii plant is een plant die al vele jaren gebruikt wordt in de Ayurveda geneeskunde, bijvoorbeeld om hartstoornissen te behandelen, een te hoge bloeddruk op natuurlijke wijze te laten dalen en luchtwegaandoeningen als astma te bestrijden.

Uit recente onderzoeken is gebleken dat Forskolin niet alleen helpt in de bestrijding van bepaalde aandoeningen, maar ook de productie van cAMP door het lichaam stimuleert (1). Dit is een uniek proces dat een positief effect heeft op de vetverbranding door het lichaam en op deze manier het cre?ren van vetvrije lichaamsmassa stimuleert. Kortom, door Forskolin te gebruiken kan je lichaam meer vet verbranden, waardoor je sneller en gemakkelijker afvalt.

Wat voor werking heeft Forskolin op je lichaamsgewicht?

afslanken met forskolinDoor Forskolin te gebruiken, verbrandt je lichaam meer vet. Dit betekent dat je hetzelfde kunt eten als je gewend bent om te doen, maar dat je ondertussen wel gewicht verliest. Eet je extra gezond, dan is het effect van het product nog groter.

Er zijn vele onderzoeken gedaan naar de resultaten van het gebruik van Forskolin. Zo is er recentelijk bijvoorbeeld een onderzoek uitgevoerd met zes vrouwen, die allemaal overgewicht hadden. Zij moesten negen weken lang twee keer per dag 250 mg Forskolin gebruiken, zodat onderzoekers konden zien wat het gebruik van dit supplement met hun gewicht deed. Aan het einde van het onderzoek waren de vrouwen gemiddeld 4,5 kilo kwijt en verloren ze gemiddeld 8 procent van het lichaamsvet. Een goed werkend product dus, als je het maar op de juiste manier gebruikt. Dit betekent dat je het product voor langere tijd twee keer per dag moet gebruiken, wil je echt resultaten zien.

Een groot voordeel van het gebruik van Forskolin, is het feit dat dit supplement echt resultaten met zich meebrengt. Niet alleen als je veel sport en gezond eet, maar ook als je eigenlijk niets verandert aan je leefstijl. Een nadeel van het product, is dat het vrij prijzig is. Wil je pure Forskolin gebruiken om af te vallen (en dit is wel aan te raden), dan ben je per potje Forskolin een vrij hoog bedrag kwijt.

Heeft Forskolin mogelijke bijwerkingen?

Net zoals vele andere gezondheidssupplementen, kan Forskolin ook enkele bijwerkingen met zich meebrengen. Lang niet iedereen krijgt te maken met deze bijwerkingen, maar het is wel mogelijk dat je bepaalde klachten ervaart door het (langdurige) gebruik van dit product.

De meest voorkomende bijwerking van het gebruik van Forskolin, is het verlagen van de bloeddruk. Dit komt omdat dit product niet alleen gebruikt wordt om af te vallen, maar ook ingezet wordt om een hoge bloeddruk op natuurlijke wijze te verlagen. Omdat Forskolin bij veel gebruikers de bloeddruk verlaagt, is het supplement niet voor iedereen even veilig. De doelgroepen die dit supplement niet mogen gebruiken, zijn de volgende:
– Zwangere vrouwen.
– Vrouwen die borstvoeding geven.
– Mensen die binnen twee weken tijd een operatie moeten ondergaan. Omdat Forskolin de bloeddruk verlaagt, brengt dit extra risico met zich mee.
– Mensen met een bloedingsstoornis.
– Mensen die bloedverdunners gebruiken.
– Mensen met hartproblemen.
– Mensen met een lage bloeddruk.

Ook mag het supplement niet gebruikt worden door mensen die al medicatie gebruiken om de bloeddruk te verlagen. Forskolin helpt deze mensen namelijk niet alleen gewicht te verliezen, maar zorgt er ook voor dat de bloeddruk nog lager wordt. Hierdoor kan de bloeddruk door het gebruik van Forskolin te laag worden en dit is gevaarlijk.